Koningsdag wordt weer een ouderwets oranjefeest

We kunnen weer feest vieren als vanouds met Koningsdag, zo lijkt het. Voorbereidingen door de Oranjevereniging Vreeswijk zijn al in volle gang. Op woensdag 27 april kleuren de straten weer oranje in het mooie Vreeswijk! Zet Koningsdag met krullen in je agenda, maar vergeet ook niet om vroegtijdig uw zolder door te spitten voor de vrijmarkt.

Tijdens de avond voor Koningsdag kun je genieten van allerlei artiesten tijdens de ‘Nacht van Vreeswijk.’ Zo is bijvoorbeeld ook de bekende zanger Sebastiaan de Langen uit Vreeswijk met een spetterend optreden in Cafe Friends aan de Dorpsstraat.

Sebastiaan de Langen

Deelname kramen en activiteiten
Wilt u met een kleedje op de vrijmarkt staan met tweedehands-spullen, dat kan! In principe is registratie niet nodig en daar zijn geen kosten aan verbonden, maar als u een kraam of grondplaats huurt bent u verzekerd van een plaats op de koningsmarkt. Een inschrijfformulier voor het huren van een kraam of een grondplaats kunt u aanvragen via koningsdag@invreeswijk.nl. Ook voor overleg of organisatie van activiteiten kunt u een e-mail sturen naar dit e-mailadres.

Grote vrijmarkt en commerciële markt door het gehele gebied heen
Kom de gehele dag langs bij de info kraam, op de hoek Dorpsstraat – Koninginnelaan, koop hier een kopje koffie of thee met het enige echte Vreeswijkse puddingbroodje en steun hiermee de Oranjevereniging en hun activiteiten.

Bakkers opgelet! Schrijf je nu in voor Heel Vreeswijk Bakt!
Een nieuw evenement waarbij huis-, tuin- en keukenbakkers kunnen strijden om de titel ‘Meesterbakker van Vreeswijk’. Bakkers klaar? Het evenement vindt plaats op het Raadhuisplein van 11.00-14.30 uur. Maak een heerlijke taart, cake, cupcakes, koekjes of cakepops. Het mag van alles zijn, als het maar in het thema ‘Koninklijk Oranje Boven’ is.

De Ganzenparade in Vreeswijk!
Onder luid tromgeroffel, gefluit en vrolijk gegak marcheren ze door de straten van dorp tot stad. Na vele succesvolle jaren te hebben gelopen in de Efteling, waar ze onder de naam Pieck-Parade en Ganzenparade optraden, zijn ze weer te bewonderen. Al kwakend flaneren ze voorbij, iedereen met een lach of in verbijstering achterlatend. De Ganzenparade is een unieke combinatie tussen mens, dier en muziek, gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden. Speciaal op koningsdag 2022 trekt de ganzenparade om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur elk geheel uur aan u voorbij.

The Zoo Keeper
Een ietwat excentriek persoon die, samen met een van zijn dierenvrienden, op pad is. Hij is de weg helemaal kwijt en zodoende hier in Vreeswijk terecht gekomen. Tevens moet hij ook nog alle gevaren trotseren die, buiten de poort van de dierentuin, zijn pad kruisen. Dat is geen makkie, maar gaat dit lukken?

Zingen en swingen “de Brulboei”
Vijfentwintig jaar geleden was het Nieuwegeins mannenkoor bijna ter ziele. Er waren geen zangers meer voor het klassieke repertoire, en ook het publiek liet het afweten. Jo Beukes nam het initiatief voor een swingend alternatief, een zeemanskoor. Aarzelend stapten wat leden over en Jo nam zelf de dirigeerstok ter hand. Wat aarzelend begon, mondde uit in “de Brulboei”, een zeemanskoor met nog steeds ruim 60 leden.

Een koor dat moet zingen en swingen!
Alleen was dat door corona al bijna twee jaar niet meer mogelijk, op een paar weken in het najaar na. Toch zijn alle leden trouw gebleven aan het koor, en we gaan dit jaar ons 25-jarig bestaan uitgebreid vieren. Zingen mag nu weer en we hopen op Koningsdag te doen waar we goed in zijn: optreden voor jongere ouderen om samen te zingen en te swingen! We zingen dit jaar maar één keer, maar wel extra lang, om 11:15 uur tot 12:00 uur op de hoek Koninginnelaan/Prins Hendriklaan.

Living Statue de vier zusjes
Twaalf jaar geleden stond Sophie als 6-jarig meisje, op Koninginnedag, urenlang stil als levend standbeeld. Dit gaf veel leuke reacties én een leuk zakcentje. In de jaren daarna haakten haar drie zusjes (Lieve, Faye en Zonne) aan en hebben ze met z’n vieren al vele malen succesvol levend standbeeld gespeeld. Iedere keer een nieuwe act verzinnen met een daarbij passende outfit is een uitdaging. De act bestaat vaak uit verschillende poses. Zodra ze het muntje in het bakje horen vallen, is dit een teken om van positie te veranderen. Inmiddels zijn de meiden niet zo klein meer, maar vinden ze het nog steeds leuk een act voor te bereiden voor Koningsdag. Tussen 12:00 uur en 15:00 uur zijn de Vier Zusjes te zien op de Dorpsstraat in Vreeswijk.

Kinderactiviteiten op de Prins Hendriklaan
Kom langs bij de kinderactiviteiten van de Oranjevereniging. Wij hebben weer leuke spelletjes bedacht. We hebben weer de ouderwetse grabbelton, je kan je laten schminken, je haar in laten draaien met mooie kleurtje katoendraad (Dit kost € 1,00 of € 2,00, afhankelijk van de lengte van het haar), kom gezellig langs!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk