Koningin Julianaschool…Excellente school!

Maandag 20 januari was het in “onderwijsland” een spannende dag: de predicaten voor excellente scholen 2020-2023 werden uitgereikt. Dit betekende feest voor basisschool Koningin Juliana in Nieuwegein, deze school heeft voor de tweede keer het predicaat Excellente school mogen ontvangen.

Het predicaat Excellent krijg je als alle inspectiestandaarden op de school goed in orde zijn én als je uitblinkt op een bijzonder, excellent profiel. De Julianaschool heeft voor de tweede keer het predicaat ontvangen, dit betekent dat de school heeft kunnen aantonen dat de kwaliteit van het profiel na 3 jaar behouden is én dat er ook doorontwikkeling heeft plaatsgevonden.

Een prachtig resultaat!
De Koningin Julianaschool heeft het predicaat ontvangen voor hun kanjerprofiel – sociale veiligheid. Het excellente kanjerprofiel staat voor de onderlinge sfeer (leerlingen, team en ouders), pedagogisch klimaat en (professionele) leercultuur op school. “Excellent bevonden worden juist op dit pedagogische thema vinden wij een eer”, aldus trotse directeur Martine Spreeuw.

“Vanuit onze visie kunnen leerlingen pas optimaal tot leren komen als zij zich veilig en prettig voelen. Dat wij nu erkend zijn door inspectie van het onderwijs en door de jury van excellente school op dit punt, voelt als een kroon op onze Koningin Juliana…kanjerschool!”

Waar 300 leerlingen, 600 ouders/verzorgers en 30 teamleden “samen leven” is het een mooie uitdaging om het gesprek blijvend met elkaar aan te gaan: preventief, maar zeker ook als er meningsverschillen of ongewenste interacties zijn. Kinderen én de groep leren hoe je hier mee om kunt gaan, handvatten bieden om goed voor jezelf en een ander te zijn: dat is wat het profiel inhoudt. Vanuit vertrouwen bruggen naar elkaar bouwen in plaats van muren om ons heen te creëren!

De school ontving het predicaat uit handen van jurylid mevrouw Joke van Putten. Alle leerlingen, collega’s en ook speciale genodigden zoals de wethouder van onderwijs, dhr. Jan Kuiper en Harry de Vink (bestuurder stichting Fluenta waar de school onder valt) waren bij dit feestelijke, gedenkwaardige moment aanwezig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren