Katern

Koningin Beatrix opent kleindierenshow Nieuwegein

Koningin Beatrix bewonderde afgelopen vrijdagavond de mooiste sierduiven, hoenders, watervogels, konijnen, cavia’s en andere kleine knagers. Als beschermvrouwe van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Avicultura opende ze in het Home Boxx Exhibition Center in Nieuwegein de Nationale Kleindierenshow Nederland.

Op deze zogeheten Champion Show zitten tot en met zaterdag zo’n 10.000 dieren bij elkaar. Donderdag was de keurdag, en vrijdag en zaterdag zijn de tentoonstellingsdagen.De Champion Show heeft tot doel het houden en fokken van kleindieren te bevorderen en te ondersteunen. Ook zijn er talloze prijzen te winnen. Het evenement viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum.

In 1886 organiseerde Avicultura (vogels) de eerste officiële tentoonstelling van kleindieren. De vereniging Ornithophilia (pluimvee en konijnen) volgde in 1894. Beide verenigingen besloten in 2006 samen te werken vanwege het teruglopende aantal leden. De vereniging Pelsdierliefhebbers sloot zich hier in 2009 bij aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren