Komende week worden de loopbruggen bij veerpont Vrevia opgeknapt

In de week van maandag 2 mei tot en met vrijdag 6 mei aanstaande worden de loopbruggen van de veerpont Vrevia opgeknapt. Zowel aan de Viaanse als de Nieuwegeinse kant. Daarom is de veerpont Vrevia volgende week uit de vaart.

De loopbruggen staan al enige jaren op de nominatie om een grondige opknapbeurt te krijgen. Zij zijn door het intensieve gebruik – gemiddeld meer dan honderdduizend passagiers per jaar – flink aan slijtage onderhevig. Het wegdek van de loopbruggen zal dan ook compleet gestript en vernieuwd worden.

‘Om de passagiers en met name de honderden scholieren die dagelijks gebruikmaken van het pontje niet al te zeer ‘lastig te vallen’ met de opknapbeurt, hebben wij ervoor gekozen om dit gebeuren in een schoolvakantie te laten plaatsvinden’ aldus Jack Grondel van Museumwerf Vreeswijk.

De werkzaamheden aan de loopbruggen kunnen alleen bij droog weer plaatsvinden. Dit is mede de reden waarom de eerdergeplande opknapbeurt enige malen uitgesteld is in verband met het slechte weer. De vooruitzichten wat het weer betreft zijn voor de meivakantie van maandag 2 tot en met vrijdag 6 mei gunstig, dus eindelijk zullen de werkzaamheden volgende week plaatsvinden.

Na de meivakantie kunnen de passagiers via de prachtig opgeknapte loopbruggen weer gebruikmaken van de veerpont Vrevia.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk