Kom een MaS stage uitzoeken op de MaS markt

Ben je op zoek naar een leuke Maatschappelijke Stage (MaS)? Kom dan naar de MaS markt in Nieuwegein en ontmoet ruim 20 stage-aanbieders en ga op zoek naar jouw stage-match! De MaS markt vindt plaats op woensdag 29 november van 19:00-20:30 uur in het Cals College Nieuwegein aan de Vreeswijksestraatweg 6A in Nieuwegein.

De MaS markt is voor MaS leerlingen (en hun ouders) van het: Cals College Nieuwegein, Oosterlicht College Nieuwegein, Anna van Rijn College en Oosterlicht College Vianen.

Meer informatie is te vinden op www.metdemasuitdeklas.nl. Vragen? Mail of bel met Hester van Oirschot, MaS Makelaar van Stichting Pulse, via: mas@metdemasuitdeklas.nl of telefonisch: 06-45865404.

Wat is een maatschappelijke stage?
Met een maatschappelijke stage (ook wel de MaS-stage genoemd) wordt vrijwilligerswerk voor middelbare scholieren bedoeld dat is opgenomen als deel van hun lesprogramma. Het aantal MaS-uren voor leerlingen is 30 uur. De school mag deze uren zelf verdelen over één of meerdere jaren.

De leerling gaat aan de slag bij een instelling of organisatie die een bijdrage levert aan de maatschappij. Ze gaan bijvoorbeeld wandelen met ouderen of helpen een handje in de kringloopwinkel. Stage lopen geeft de leerlingen een kijkje in het werk van een vrijwilliger en laat hen op een andere manier kennismaken met de samenleving.

Doel maatschappelijke stage
Het lopen van een maatschappelijk stage heeft veel voordelen. Niet alleen voor leerlingen, maar ook voor het onderwijs, de maatschappelijke organisaties en de samenleving. Leerlingen maken kennis met vrijwilligerswerk. Ze komen in aanraking met nieuwe groepen uit de maatschappij. Ze leveren een onbetaalde bijdrage aan de samenleving en ze ontdekken dat hun inzet belangrijk is. Tijdens de MaS doen de leerlingen naast burgerschapsvaardigheden ook nieuwe kennis, ervaringen en ideeën op.

Organisaties zijn geholpen met (tijdelijke) extra handen bij hun activiteiten. Leerlingen kunnen er hun ideeën en enthousiasme kwijt. Soms blijft een leerling na de maatschappelijke stage zelfs plakken als vrijwilliger.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk