Koken met PEN: ‘Eric’s bollen’

Deze week maakt onze kookgek, zo noemt hij zichzelf, een variant op de ‘Berliner bollen’. Gemakshalve heeft Eric ze ‘Eric’s bollen’ genoemd, lekker voor op Koningsdag! Nodig voor ongeveer 20 bollen:

500 gram bloem
14 gram droge gist
2 eieren op kamertemperatuur
2 eidooiers op kamertemperatuur
50 gram witte basterdsuiker
60 gram roomboter op kamertemperatuur
230 ml lauwwarme volle melk
15 gram zout
Merg van een half vanillestokje
Rasp en sap van halve limoen.
Frituurolie
Bakpapier
keukenpapier

Voor de vulling, Zwitserse room:
550 ml melk
1 vanillestokje en het merg
100 gram suiker
2 eidooiers
40 gram maizena
Scheutje amaretto
Eetlepel limoensap
200 ml lobbig geklopte slagroom
Voor de topping, rode jam naar keuze
Poedersuiker

Alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine met deeghaak en 10 minuten kneden, daarna afgedekt een uur laten rijzen. Daarna nog even kneden en een rol maken van 2 cm dik. Met een ronde uitsteker 10 rondjes er uit snijden en nog een uur op bakpapier laten rijzen. Olie verwarmen tot 170 gaden en de deegkussentjes goudbruin( af en toe keren) bakken/frituren. Uit laten lekken op keukenpapier.

De Zwiterse room:
450 ml van de melk verwarmen en laten koken in een pan met het vanillemerg en het stokje en een eetlepel limoensap en een scheutje amaretto. De rest van de melk met de suiker en dooiers in een kom kloppen tot gladde massa, als laatste de maizena erbij. Vanillestokje verwijderen. De helft van de hete melk bij het suikerpapje en goed mengen. Dit terug in de pan en roerend koken tot ingedikt mengsel. Af laten koelen tot gebruik. Bij gebruik de lobbige slagroom erdoor spatelen en een spuitzak vullen. De bollen doormidden snijden, een mooie laag room ertussen spuiten. Aflakken met de jam en bestrooien met poedersuiker.

Et voila, het eindresultaat

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren