Koken met PEN: ‘Eendenborst’

Deze week maakt onze kookgek Eric Dekker, voor de rubriek ‘Koken met PEN’ een ontzettend lekker en makkelijk recept: ‘Eendenborst.’ Hij gebruikte de eendenborst op een Oosterse salade.

Nodig voor vier personen:

2 eendenborst filets van ongeveer 150 gram. Het vel moet eraan zitten, is essentieel bij de bereiding
2 eetlepels honing
1 eetlepel
zoute
soja
1 eetlepel ketjap zoet
Zeezout
Zwarte peper

De eendenborst aan de zijde met de vetrand insnijden, alleen de vetrand zelf, niet het vlees eronder. Daarna inwrijven met peper en zout. Op kamertemperatuur laten komen en zonder olie of boter op het eigen vet bakken, ongeveer 6 minuten. Dan omdraaien en nog eens drie minuten bakken.

Ondertussen in een schaal de ketjap, soja en honing mengen en de eendenborst ermee ‘lakken’, een dikke laag mag. Voor het serveren de lauwwarme eend trancheren.

Erg lekker met een Oosterse salade met paksoi en taugé en wat geroosterde cashewnoten.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren