Koken om aandacht te vragen voor Stichting Thuisafgehaald

Vandaag maakten de wethouders Marieke Schouten en John van Engelen een aantal inwoners blij met hun zelfgemaakte maaltijd. Dit om aandacht te vragen voor de Stichting Thuisafgehaald, die buurtbewoners met elkaar wil verbinden door het delen van eten. Een stichting die door de gemeente Nieuwegein wordt ondersteund. Ook de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein droeg woensdag 2 oktober haar steentje bij. Maestro Cees van Suylekom en de hoofdredacteur Martin Reijmerink maakten een heerlijk ‘Burenpot’ die al snel uitverkocht was. De winst gaat natuurlijk naar een goed doel!

John van Engelen en Marieke Schouten maken een heerlijke curry op Buurtplein Zuid

Onze fotograaf Arend Bloemink die ook twee porties ‘Burenpot’ mocht ontvangen: ‘We hebben heerlijk gegeten van de Burenpot! Smullen! En heel verrassend: niet zout, niet vet, maar perfect! Dank daarvoor, dank ook aan Cees en aan Marianne (de vrouw van de hoofdredacteur) die haar keuken aan jullie afstond.’

Via Thuisafgehaald kun je af en toe een losse maaltijd delen of een vaste afspraak maken met een van de thuiskoks. Een uitkomst voor mensen die niet elke dag zin hebben om te koken of voor wie koken niet meer zo gemakkelijk gaat.

Yvonne Wijnsma, één van de afhalers van woensdagavond, had zich nog maar net geregistreerd bij Thuisafgehaald. Dit was dan ook de eerste keer dat zij een maaltijd kwamen afhalen. Zelf kookte ze al voor Thuisafgehaald maar had nog nooit een maaltijd ergens anders vandaan gehaald. ‘Behoorlijk spannend zo’n eerste keer, maar ik was nieuwsgierig dus besloot het erop te wagen’ aldus Yvonne. ‘En het was top die Burenpot van Cees en Martin!’ Zo blijkt uit onderstaande foto.

Ken jij iemand voor wie het een uitkomst zou zijn als er een keertje voor ze gekookt wordt? Kijk op www.thuisafgehaald.nl of bel via 06-83447197. Volgende keer maakt de redactie van de Digitale Stad Nieuwegein: ‘Pindasoep.’ Bestellen kan binnenkort hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren