Koken met PEN: ‘Maaltijdsalade met gerookte kip’

Begin deze week was het mooi weer. Zonnetje scheen dus tijd voor een heerlijke maaltijdsalade. Natuurlijk aten we hem binnen op want ook al scheen de zon, het was wel koud. Maar dat mag ook wel, het is immers nog winter.

Om deze gezonde maaltijdsalade te maken maken is weinig voorbereiding nodig en is ook nog eens snel klaar. Voor twee personen heb je de volgende ingredienten nodig:

Sla (maakt niet uit welke, neem die je lekker vindt)
gele paprika
mozzarella
lente-ui
gerookte kip
pesto als dressing èn pijnboompitten
rustiek brood en roomboter

De bereiding
De sla wassen en laten uitlekken in het vergiet. Daarna de mozzarella in grofe stukken snijden en besprenkelen met een beetje olijfolie.

Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes en meng die met de sla. Snijd daarna de gele paprika in blokjes of reepjes, hussel die ook noor de sla.

Doe daarna een kleine koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten. (let goed op want die verbranden snel al je even niet oplet!)

Neem de gerookte kip aan 1 stuk uit de verpakking en snijd die in stukjes.

Maak daarna de twee diepe borden op met de salade. Strooi er nog een beetje peper over en een klein beetje olijfolie.

Zelf namen we er nog een rustiek brood erbij. Heerlijk met een Frans kaasje en een lekker Frans wijntje.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren