Koken met PEN: ‘Een herfstig appeltaartje’

De zomer ligt weer achter ons en de herfst heeft zijn intrede gedaan. Als de zomer voorbij is en het buiten kouder wordt, dan is het tijd voor lekkere herfst recepten. Denk daarbij aan stamppotten, stoofvlees of een herfstig appeltaartje toe of gewoon lekker tussendoor. Niets is leuker om zo een taartje te maken met de kinderen, alleen mag natuurlijk ook.

Deze week maken we in de rubriek ‘Koken met Pen’ een herfstig appeltaartje samen met de kleinkinderen, een leuk tijdverdrijf en alle reden om ze van de spelcomputer weg te lokken.

Benodigdheden:
Bakblik (springvorm)
Oven
Mengkom groot
Mixer
Olijfolie om de randen in te vetten of boter

Wat heb je nodig aan ingrediënten:
125 gram ongezouten roomboter
125 gram plantaardige margarine
200 gram kristalsuiker
7 gram vanillesuiker
1 mespunt zout
2 middelgrote eieren
400 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel kaneel
1.3 kg jonagold appels
Rozijnen

Bereidingswijze
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop in een beslagkom de boter, margarine, suiker, vanillesuiker en het zout met een mixer tot een luchtige massa. Voeg de helft van de eieren toe en klop tot een egaal beslag. Voeg het bakmeel toe en klop tot het een samenhangend deeg vormt.

Vet de springvorm in met olie of boter. Bekleed de springvorm met het deeg.

Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd ze in kleine stukjes. Meng de appels in een kom met de rozijnen, kaneel en suiker.

Doe de appelvullig in de springvorm en vouw de randen iets naar binnen over de vulling.

Bak de taart in ca. 60-75 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. De laatste 10 minuten strooi je de koekkruimels over de bovenkant. Wij gebruikten stroopwafel kruimels en hagelslag.

Laat de taart een uur afkoelen voor je hem uit de de springvorm haalt, top hem af met fruit naar keuze! Wij deden dat met wat bramen.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk