Koken met PEN: ‘Curry van rode linzen met sperziebonen’

Nodig voor 2 personen:

200 gram gekookte sperziebonen
150 gram rode linzen
250 gram gekookte aardappelen in stukjes
1 grote rode ui in stukjes
100 ml kokosmelk
2 eetlepels kerrie
1 eetlepel paprikapoeder
1 rode peper
3 cm verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
500 ml kokend water
Sap van 2 limoenen
2 bouillonblokjes, kip of tuinkruiden, of rundvlees, ligt aan het vlees dat je erbij serveert.

In een keukenmachine de kokosmelk met de gember, knoflook, kerrie, rode peper en paprikapoeder blenden. In grote pan verwarmen met de bouillon.

Daarin de linzen op een laag vuur gaar stoven. Daarbij de gekookte aardappelen en sperziebonen met de rauwe ui, even 5 minuten familie maken en klaar!

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk