Koken met PEN: ‘Burmese kikkererwtentofu met teunisbloemzaden’

Leah Groeneweg en Tim Horneman van In Het Wilde Weg verzorgen een jaaropleiding eetbare wilde planten. Daarnaast organiseren zij bedrijfsuitjes, wildplukexcursies, kookworkshops, kanotochten en natuurbelevingstochten in het mooie Drenthe. Al een tijdje geven Leah en Tim ook invulling aan de rubriek ‘Koken met PEN.’

Een keer per maand laten zij onze lezers kennismaken met eetbare wilde planten, dat alles in een recept om zelf eens te proberen. Deze maand: ‘Burmese kikkererwtentofu met teunisbloemzaden.’

Ingrediënten voor 4 personen:
600 ml water
170 gram kikkererwtenmeel
1 eetlepel teunisbloemzaden
2 eetlepels komijn
1 eetlepel nigella sativa (zwarte komijn)
1 theelepel kurkuma
Peper en zout

Eventueel lekker met een topping van vogelmuur of andere eetbare wilde planten van het seizoen

Bereiding:
Doe de kikkererwten in een kom en voeg 200 ml water, teunisbloem-, komijn- en nigellazaden, kurkuma en peper en zout toe en roer alles door elkaar. Breng de andere 400 ml water aan de kook en voeg de vloeibare massa toe. Zet het gas of de kookplaat lager en blijf ongeveer 5 minuten doorroeren met een garde. Maak een ovenschaal nat met koud water en schenk hierin de vloeibare kikkererwten. Zet de schaal een uur in de koelkast om op te stijven. Hierna kun je de kikkererwtentofu opbakken op het vuur of verwarmen in de oven.

Burmese kikkererwtentofu met teunisbloemzaden

De teunisbloem is een tweejarige plant waarvan de wortel, jong blad, bloemen en zaden eetbaar zijn. In het eerste jaar vormt hij een wortelrozet en het tweede jaar een bloemstengel. De zaden oogst je in de herfst als ze rijp zijn.

Wil je meer informatie over cursussen en-of opleiding eetbare wilde planten kijk op: www.inhetwildeweg.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk