Koken met pen

Rode kool mijn stijl

Rode kool vind ik een lastige groente, moeilijk op smaak te krijgen, maar met dit recept is het erg goed gelukt.

Voor 2 personen 500 gram gesneden rode kool
2 gehakte knoflook teentjes
2 flinke sjalotjes grof gesneden
1 steranijs
1 kaneelstokje
2 laurier blaadjes
scheutje rode wijn
scheutje balsamico azijn
2 eetlepels appel of peren compote
2 jeneverbessen en 1 kruidnagel gecrushed in de vijzel
vers gemalen zwarte peper naar smaak
zeezout naar smaak
klontje roomboter
1 glas water

In een pan de roomboter verhitten en daarin de sjalotten met de knoflook smoren.
Daarbij de alle andere ingredienten , behalve de compote en op laag vuur ongeveer een half uurtje koken.
Als de rode kool klaar is de steranijs, kaneel en laurier verwijderen en de compote erdoor scheppen, even doorwarmen en de rode kool is klaar.

Zelf geserveerd met een rundvlees stoof, maar ook heerlijk met speklapjes of een gewone bal gehakt.

Eet smakelijk!

Voor reacties en tips: kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk