Koelman vreest Burgernet

Luuk Koelman ziet iets opmerkelijks in het nieuws, stuurt een absurde e-mail en krijgt een serieuze reactie. Zo ook dit keer, als Koelman mailt met de burgemeester van Nieuwegein, over Burgernet en een wat al te opdringerige buurman. Luuk Koelman schrijft voor Planet Internet (knipoog van onze readactie) en graag willen we u het volgende niet onthouden, ook al is de e-mail aan de burgemeester van Nieuwegein twee maanden ‘oud’:

‘Geachte burgemeester De Vos,

Ik mail u omdat u als burgemeester verantwoording draagt voor de openbare orde en veiligheid in Nieuwegein, en tevens – naar ik aanneem – hoofd der politie bent. Ik maak mij ernstig zorgen over ‘Burgernet’, een initiatief waaraan iedere inwoner van Nieuwegein kan meedoen, mits hij of zij maar ouder is dan 18 jaar. Ook mijn overbuurman heeft zich naar eigen zeggen recentelijk aangemeld. Dit vertelde hij mij gisterochtend. Om klokslag half negen belde hij bij mij aan en informeerde (met een notitieblokje in de hand) of ik kon aantonen mijn hondenbelasting reeds te hebben betaald.

Slechts gekleed in mijn ochtendjas en nog half slapende, was ik dermate overbluft dat ik hem mijn mapje met giroafschriften heb laten zien. Nu twijfel ik of ik dat wel had moeten doen – ondanks het feit dat mijnoverbuurman wel aangaf mij nu niet meer als ‘verdachte’ te beschouwen. Toen ik hem vroeg waarvan ik dan werd verdacht, vertelde hij slechts dat het zijn plicht was het een en ander te controleren, om zo een bijdrage te leveren aan onze leefomgeving.

Graag verneem ik dan ook van u wat mijn overbuurman allemaal wel en niet mag doen als burgerinformant der politie.’ Klik hier voor de reactie en foto’s.

L. Koelman sr.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk