Knopen van keramiek

De werkgroep ‘Keramiek in de Spil’ exposeert dit jaar in het KCN. Het thema is de Knoop. Ieder kunstenaar heeft het onderwerp op zijn eigen manier geïnterpreteerd. Daarnaast is er ook ander werk van de deelnemers te bewonderen. Deze expositie met veel variatie wordt op 25 juli om 20.30 uur geopend in de KCN galerie aan de Kerkstraat 38.

De werkgroep Keramiek in de Spil bestaat al ruim 12 jaar. Hij wordt in Buurtcentrum De Spil Nieuwegein gegeven onder leiding van Jacqueline Tijssen. Ieder is op zijn eigen manier bezig met klei. Maar twee keer per jaar is er een opdracht. Er wordt dan veel gebrainstormd en samengewerkt. Tijdens de afsluitende presentatie wordt het werk bekeken en besproken. En wanneer dat mogelijk was, werd het resultaat ook geëxposeerd, zoals bijvoorbeeld in de bibliotheken Zuid en Centrum.

In 1997 is de groep, als deelnemer aan de Cultuurprijs, Nieuwegein, 2e prijswinnaar geworden. Met de geldprijs die daarbij hoorde is toen een glazuurinstallatie aangeschaft.

In 1998 exposeerde de groep in de Oudheidskamer, Nieuwegein.

In 2000 verbouwde het Buurtcentrum De Spil grondig en schonken de deelnemers een groepswerk aan het bestuur. Dit bestaat uit raderen met daarin de activiteiten van de Spil. Het kunstwerk is bij de ingang te bezichtigen.

De expositie is op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend en duurt tot en met zondag 19 augustus 2001.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk