Klooster Parking koopt kavel op Het Klooster

Vervoerders voor het nieuwe verscentrum voor Albert Heijn op bedrijvenpark Het Klooster krijgen extra faciliteiten. Aan de overkant van het verscentrum wil Klooster Parking B.V. een parkeerterrein voor vrachtwagens en een LNG-tankstation realiseren. Donderdag 8 oktober tekende het consortium van vervoerders voor de aankoop van een perceel bouwgrond op Het Klooster.

‘Deze logistiek zeer centraal gelegen locatie zorgt ervoor dat de vervoerders hun klanten optimaal kunnen bedienen. Daarbij slaan we de handen ineen voor behoud van werkgelegenheid voor chauffeurs uit gemeente Nieuwegein’, aldus de heer Verkley van Klooster Parking B.V.

Het verscentrum in Nieuwegein gaat ruim 900 Albert Heijn-winkels in Nederland en België van verse producten voorzien. Om de vervoersstromen van en naar het centrum te reguleren voorziet een parkeerterrein in een behoefte. Vervoerders brengen producten naar het verscentrum, deze worden verwerkt in verpakkingen en weer in de gekoelde vrachtwagens geladen voor transport. Veel vrachtwagens van de vervoerders maken gebruik van LNG-brandstof. Deze moderne brandstoftechniek maakt het vervoer schoner. Op korte termijn ligt er vanuit de gemeente een ontwerpomgevingsvergunning voor het LNG-tankstation.

Wethouder Johan Gadella: ‘De gemeente is blij met opnieuw een belangrijke grondtransactie. Bedrijvenpark Het Klooster is als logistiek knooppunt een dynamisch gebied. De uitstekende bereikbaarheid maakt het gebied bijzonder aantrekkelijk voor logistieke bedrijven.’

Bedrijvenpark Het Klooster ligt op een interessante locatie met een goede bereikbaarheid, omgeven door groen en water. Het bedrijvenpark is gelegen in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van kleinschalige ambachtelijke vestigingen tot grote distributie-, transport- en logistieke ondernemingen. De gemeente geeft op bedrijvenpark Het Klooster in totaal 75 hectare aan kavels uit. Ondernemers die interesse hebben om zich op Het Klooster te vestigen, kunnen contact opnemen met de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk