Klimaatfietstocht

Op 11 juni aanstaande organiseren de Groene Dorpskerk, Samen Duurzaam Nieuwegein en Bloeiend Nieuwegein gezamenlijk weer een klimaatfietstocht. Deze fietstocht is er om te laten zien wat er allemaal al gebeurt in Nieuwegein om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Het vertrek zaterdag 11 juni is om 10.00 uur bij de Dorpskerk aan de Nedereindseweg 1.

Voorafgaand aan de start zal een korte toelichting worden gegeven. Onderweg zal op de verschillende plekken worden vertelt wat de gemeente Nieuwegein en haar partners doen aan de gevolgen van klimaatverandering. De tocht duurt ongeveer twee uur en zal rond 12.00 uur worden afgesloten in de Dorpskerk met een kop koffie of thee.

Klimaatverandering is er al
Extreme hitte, droogte, maar ook overstromingen, komen in Nederland steeds vaker voor. We moeten dus maatregelen nemen tegen de gevolgen en daarmee tegelijkertijd de natuur herstellen. In Nieuwegein gebeurt al veel maar je herkent het soms niet gemakkelijk. Tijdens de klimaatfietstocht zien de deelnemers bijvoorbeeld bestrijding van hittestress, grote bloemenperken, duurzame buurttuin, klimaatplein en het Natuurkwartier.

Verborgen parels zichtbaar maken
De Klimaatfietstocht leidt je in ongeveer twee uren langs een aantal van de genomen maatregelen. Je zult zien dat veel maatregelen niet alleen effect hebben op het aanpassen aan de klimaatverandering, maar ook positief zijn voor de biodiversiteit. Je hoort tijdens de tocht dat veel Nieuwegeinse vrijwilligers(organisaties) actief zijn voor duurzame ontwikkeling, een veelomvattend thema, van onze stad. De organisatie wil alle bewoners van Nieuwegein graag kennis laten maken met deze initiatieven.

Aanmelden
Aanmelden voor deze fietstocht kan door een e-mail te sturen aan sdnvoort@gmail.com o.v.v. je naam en het aantal personen. Bij slecht weer wordt de fietstocht uitgesteld. De organisatie laat dat uiterlijk vrijdagmiddag 10 juni per e-mail weten. Bij een beetje dreiging gaat het gewoon door. Het maximaal aantal deelnemers is ca. 20. Indien er meer inschrijvingen zijn, zal er worden gekeken of er nog een tocht kan worden georganiseerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk