Kleuters bezoeken kok van het ROC

Op dinsdag 19 januari brachten de kleutergroepen van de Prinses Margrietschool (locatie Zuid) een bezoek aan de opleiding Facility, Horeca en Travel van het ROC Midden Nederland. Kok Edgar van de horecaopleiding van het ROC ontving de kinderen, ouders en leerkrachten en bood hen een kijkje in zijn keuken.

In de weken voorafgaand aan het bezoek werkten de kleuters in de klas over het thema “Eten”. Zij leerden over gezond en ongezond eten, hoe eten gemaakt wordt en speelden een voor kok of ober in hun zelfgemaakte restaurant in de klas. Als afsluiting brachten de leerlingen een bezoek aan het restaurant van het ROC.

“Weten jullie wat ingrediënten zijn?”, vraagt kok Edgar. “Ja, dat is wat je in het eten doet dat je gaat maken!’, antwoordt één van de kleuters. De kinderen, die een rondleiding kregen door de keukens en het restaurant, waren diep onder de indruk van de grote pannen, de scherpe koksmessen, de kasten vol borden, de grote koelingen en misschien nog wel het meest van de keiharde veiligheidsschoenen van de koks.

Na afloop kregen de kinderen wat lekkers te drinken en mochten zij vragen stellen. De meest gestelde vragen ging over wat nodig is om tomatensoep te kunnen maken en hoe je gehaktballen en koekjes maakt.

Over een aantal jaren zullen de kleuters van nu wellicht de maaltijden van straks bereiden, voor in het Restaurant Le Pont Bleu. Hier kan nu al genoten worden van het eten dat gemaakt wordt door de (top)koks in opleiding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk