Kleuren: ‘Heerlijk ontspannen en je hoofd leegmaken’

Heb je het gezien? In het programma ‘We zijn er bijna’ waarin een groep Nederlandse caravanners en camperaars, gadegeslagen door een TV-ploeg, door Spanje trekt, zitten twee dames, gezellig keuvelend en met elkaar overleggend een kleurplaat in te kleuren. Vanaf vandaag kun je in De Componist aan de Diepenbrocklaan 1-3 nu heerlijk zelf aan de slag. Dit kan iedere vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 uur. De kosten zijn € 3,00 per keer.

Vanaf  vrijdagmiddag 2 september kun je een paar uur kleuren. Een wekelijks terugkerende activiteit, waarin naast kleuren, gezelligheid, ontspanning, van elkaar leren en ideeën uitwisselen tot en met het verkiezen van de ‘Kleurplaat van de Maand’ voorop staan.

Een perfect moment om stress te doen verminderen, om te ontspannen, om je concentratie te stimuleren. Gewoon ouderwets kleuren. Met kleurpotloden op papier. Dus geen telefoon, geen PC, geen iPad, geen TV. Even los van al die rustverstorende prikkelingen. Even lekker kleuren.

Initiatiefneemster Margreet IJdo (met bril in bovenstaande foto): ‘Er is weinig tot geen aanbod van clubs, behoudens zeer kostbare eenmalige workshops die zeker niet voor iedereen zijn weggelegd.’

De eerste keer dat je meedoet kan er eventueel gebruik gemaakt worden van het aanwezige materiaal. Dan kun je uitvinden wat je nodig hebt. Houd er rekening mee dat niet alle kleurpotloden geschikt zijn. Margreet helpt je ook daarmee graag op weg.

In principe, en zeker na de eerste kennismaking, neemt iedereen zijn/haar eigen materiaal en kleurboek(en) mee. Daarnaast zal er van tijd tot tijd een kleurplaat ter beschikking worden gesteld om individueel óf als groepsopdracht, maar wel op vrijwillige basis, als ‘Kleurplaat van de Maand’ te dienen.

Heel belangrijk: iedereen werkt op eigen niveau en naar eigen kunnen. Niemand is ‘beter’ dan de ander. En ook is niemand ‘minder’ dan de ander. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Margreet IJdo via e-mail: kvv.decomponist@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk