Kledingruil voor eerlijke kleding

Met het inleveren van zijn spijkerbroek bij de Wereldwinkel Nieuwegein heeft wethouder Peter Snoeren vandaag aandacht gevraagd voor Eerlijke Kleding. De Stichting Fair Trade Nieuwegein, de Kledingbank voor Nieuwegein, de Wereldwinkel en vier lokale kledingwinkels zijn een gezamenlijke actie gestart voor Eerlijke Kleding. Met de actie vragen de organisaties aandacht voor de slechte arbeidsomstandigheden waaronder kleding vaak wordt gemaakt en laten zij zien dat hier alternatieven voor zijn.

Op initiatief van de Stichting Fairtrade kan tijdens de Fairtrade week – die nog duurt tot 3 november – kleding ingeleverd worden bij de Kledingbank voor Nieuwegein en de Wereldwinkel. Als de kleding nog heel, schoon en niet versleten is, krijgt de consument een korting bon voor aankoop van Eerlijke Kleding. Dit is kleding van merken aangesloten bij Fair Wear Foundation of Made-by.

De bon is in te leveren bij de Nieuwegeinse kledingwinkels Anna van Toor, De Rode Winkel, De Oude Sluis en Il Sogno. De stichting hecht veel waarde aan duurzaamheid. Doordat de ingeleverde kleding ten goede komt aan de Kledingbank wordt hergebruik gestimuleerd en helpt het mensen die (tijdelijk) wat minder makkelijk zelf kleding kunnen kopen.Deze activiteit is mede gefinancierd door de Europese Unie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk