Kledingbank in Nieuwegein spaart de natuur

Vanaf 1 januari 2016 mogen winkeliers geen gratis plastic tassen meer bij de kassa verstrekken. Het verbod wordt ingesteld om milieuvervuiling terug te dringen. De Kledingbank in Nieuwegein (K4N) loopt alvast vooruit op deze maatregel.

De Kledingbank heeft speciale tassen laten maken die hergebruikt kunnen worden. Ze zijn sterk, voelen natuurlijk aan en zijn biologisch afbreekbaar. Op deze wijze wordt het gebruik van plastic flink terug gebracht in Nieuwegein. Wanneer u zelf geen tas(sen) bij u heeft dan kunt u een jute tas van de Kledingbank in bruikleen krijgen tegen een borgsom van € 2,00.

Marion van Roessel van de Kledingbak in Nieuwegein: ‘Per gezin kan er één jute tas in bruikleen gegeven worden. Dit wordt op de inschrijfkaart vermeld. Het is de bedoeling dat de jute tas bij een volgend bezoek aan de Kledingbank weer meegenomen wordt.’

Met ingang van 25 augustus is de Kledingbank voor mensen uit Lopik, Vianen en IJsselstein, die hun inkomen via de W.I.L. krijgen, weer geopend en vanaf die datum zullen geen plastic tassen, big shoppers of vuilniszakken meer meegegeven worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk