Kledingbank en de Speelgoedbank naar de Vredebestlaan

Vanwege de sloop van het oude buurthuis aan het Kerkveld moet de Speelgoedbank in Nieuwegein binnen afzienbare tijd het pand verlaten. De Kledingbank in Nieuwegein is niet gelukkig met het pand aan de Archimedesbaan. Deze is te klein geworden en omdat het op een bovenverdieping is gevestigd zijn de werkzaamheden te zwaar geworden voor de vrijwilligers.

De gemeente Nieuwegein heeft het oude schoolgebouw aan de Vredebestlaan 23  aangewezen als nieuw onderkomen voor beide organisaties. Dit voor een periode van voorlopig 3 jaar met een uitloop van 5 jaar. Woensdag 15 februari jl. hielden beide organisaties een voorlichtingsavond in de Koningin Beatrixschool aan de  Bendienlaan voor omwonenden. Zij konden daar terecht met al hun vragen.

Wanneer de verhuizing gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Maar de vrijwilligers hopen zo spoedig mogelijk want zij krijgen steeds meer aanmeldingen van o.a. statushouders die gebruik maken van de diensten van de Kledingbank. Zo maken meer dan 1000 inwoners van Nieuwegein gebruik van de Kledingbank en ruim 300 mensen van de Speelgoedbank.

Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag van de bijeenkomst, die overigens niet druk bezocht werd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren