‘Kist-je-Kunst’ te koop van kunstenares Margot Bavinck-Rompa

Op 1 juli 2021 bestond Nieuwegein 50 jaar. Dit is niet ongemerkt voorbijgegaan. Stichting KunstGein organiseerde een leuke creatieve activiteit: ‘Kist-je-Kunst.’ 50 Kunstenaars maakten fraaie kistjes, en één daarvan is nu te koop in onze lokale winkel. Het kistje is gemaakt door de Nieuwegeinse kunstenares Margot Bavinck-Rompa.

Margot Bavinck-Rompa

In het kastje van 13 bij 18 cm staan 8 houten boekjes van 8 verschillende genres over verhalen die spelen in Nieuwegein. ‘Verbaas je, verwonder je, word boos, lach, sip of denk erover na en handel’ aldus Margot.

De houten boekjes bestaan uit een voor- zij- en achterkant met titel en gefingeerde auteur. Alles geschilderd in olieverf en gevernist. Je kunt het boekje uit de boekenkast halen, het lezen en heel gemakkelijk terugzetten. Een kleurige veter met een gewichtje helpt je daarbij.

Margot zelf over haar kunstwerk: ‘Ik vind Nieuwegein oké. Aardige mensen, veel groen en water. Als ik op mijn fiets spring en de trappers ronddraaien, word ik blij. Ik zuig de frisse lucht op de dijk diep in en geniet van het gekwetter, het ooievaarsnest, de vijvers, sloten en plassen en kom vanaf zuid helemaal in noord zonder zicht op één auto. Uniek! Maar een beetje kritiek mag ook: koop, pak, bekijk en lees de covers.’

Margot is geboren in Dongen en woont sinds 1995 met veel plezier in Nieuwegein. Heeft altijd wel geschreven: voor een weekblad, een tijdschrift, voor mijzelf en anderen.

Ook tekende Margot bij vlagen, vaak met Oost-Indische inkt. Dat vond zij heerlijk, werd er rustig van en kon haarzelf er helemaal in verliezen. Met schilderen is zij pas begonnen in 2006. Kijk hier in onze winkel waar het kunstwerk te koop staat.

Wist u dat ook alle kunstenaars hun werk mogen aanbieden in onze winkel op pen.nl? Allemaal geheel gratis. De winkel is mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van PEN.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk