Katern

Kindervakantieweek 2002 in de wijk Batau

In de week van 26 t/m 30 augustus (de laatste week van de vakantie voor basisscholieren) vindt de jaarlijkse Kindervakantieweek voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in Nieuwegein plaats. Buurtcentrum ’t Klokhuis en Bouwspeeltuin Bouwgein organiseren deze week als vanouds gezamenlijk voor Batau-Noord en dit jaar ook voor Batau-Zuid. Vandaar dat ook buurtcentrum De Bongerd mee organiseert. Plaats van handeling is natuurlijk weer de bouwspeeltuin Bouwgein aan de Hoveniersweide in Batau-Noord.

Het thema van de kindervakantieweek is dit jaar ‘Een wereld zonder grenzen’. Naast bouwen en knutselen worden er spelletjes gedaan, wordt dagelijks geopend met een stukje theater en is er een dagelijkse ‘Wereldkrant’. Op donderdagavond mogen de kinderen met een weekkaart (behalve de kleuters) zelfs een nachtje overnachten in een grote tent op de Bouwspeeltuin en vindt er een spannende speurtocht plaats.

Woensdagmorgen gaan de kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar met een bus naar theater De Kom om daar te genieten van een kindervoorstelling die door Toneelgroep PIT (onderdeel van buurtcentrum ’t Klokhuis) speciaal voor de Nieuwegeinse Kindervakantieweek is ontwikkeld. De tieners van 10 t/m 12 jaar hebben die middag een survivalmiddag in Bouwspeeltuin-Zuid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk