Kinderen Zuiderkroonschool schrijven eigen boek

Afgelopen dinsdag kregen zes leerlingen van jenaplanschool Zuiderkroon aan de Graaf Dirklaan in de wijk Fokkesteeg, ten overstaan van de hele school, hun eigen kinderboek uitgereikt. Als extra project tijdens de taallessen hadden ze niet alleen een leuk verhaal geschreven, maar zich ook verdiept in wat er allemaal komt kijken bij het maken van een boek. Zo typten ze hun verhaal zelf netjes over in de computer en maakten ze illustraties en een cover die bij het verhaal pasten.

Directeur Martijn Bakker zorgde ervoor dat er echte boekjes van gemaakt werden. “We vonden de verhalen en tekeningen zo mooi geworden, dat we benieuwd waren hoe het er uit zou zien als ze gedrukt waren. Met wat hulp van een vormgeefster zijn het prachtige boekjes geworden,” zegt Bakker met een blik op de uitgestalde exemplaren. De kinderen mochten hun eigen boek natuurlijk mee naar huis nemen.

Bakker had per boek meerdere exemplaren laten drukken, zodat zij ook in de bibliotheek van de school gezet kunnen worden. “Dit project is zo succesvol gebleken, dat we verwachten volgend jaar ook weer een aantal leerlingen te kunnen begeleiden bij het maken van hun eigen kinderboek.”

De kinderen met hun boek

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren