Kinderen van groep 8 ontbijten met de burgemeester

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein heeft vrijdagmorgen 8 november jl. ontbeten met 23 leerlingen van de basisschool De Krullevaar uit Nieuwegein. Dat gebeurde in het bedrijfsrestaurant van het Stadshuis. Het werd een gezellig samenzijn met verschillende gezonde lekkernijen, tot grote vreugde van de kinderen van de school in de wijk Zuilenstein.

Het ontbijt vond plaats naar aanleiding van de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt waarbij overal in het land burgemeestersontbijtjes plaatsvonden. Tijdens dit ontbijt doet de burgemeester van Nieuwegein elk jaar een donatie voor een goed doel. Deze keer ging die naar ‘Het Vergeten Kind.’ Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Denk aan verwaarlozing, mishandeling of onveiligheid. De stichting geeft ze aandacht en steun en zet zich in om hun situatie te verbeteren.

Over het vergeten kind
Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Ze raken eenzaam en geïsoleerd.

Daarom Stichting Het Vergeten Kind. ‘We zetten ons in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. We geven ze een stem en vertellen hun verhaal. Zodat ze niet vergeten worden. We zetten ons in om hun situatie nu en morgen te verbeteren’ aldus de stichting op haar website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren