Kinderen Nieuwegein vieren Nationale Pannenkoekdag op het Horeca & Toerisme College

Op Nationale Pannenkoekdag, vrijdag 17 maart jl., konden de basisschoolkinderen uit de omgeving Nieuwegein en IJsselstein op het Horeca & Toerisme College terecht voor het versieren (en opeten) van pannenkoeken. De mbo-opleider wilde op deze manier de jongste generatie op een leuke, positieve en interactieve manier laten ervaren hoe gaaf de horeca en hospitality is. Het initiatief kwam voort uit een landelijke actie vanuit Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH): Ga voor gaaf, ontdek de horeca! En gaaf was het zeker in Nieuwegein, met een goochelaar, een echte molenaar en een Flip the Pancake-challenge. De bezoekende kinderen kregen na afloop ook nog een mooi boek met recepten mee naar huis.

Suzanne Staal, Directeur Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland: “Toen wij als school van dit fantastische idee hoorden, zijn we direct aan de slag gegaan om een plan te maken. We nodigden de kinderen van alle basisscholen in de regio uit om bij ons op school een pannenkoek te komen versieren en kennis te maken met de hospitality. We zien het belang ervan in om kinderen al op jonge leeftijd voorlichting te geven en dragen hier graag ons steentje aan bij. Daarnaast was het een mooie kans voor onze eigen studenten om hun opgedane kennis evenementenorganisatie in de praktijk te brengen. Dat zijn juist de momenten waarop een opleiding als Event Manager extra interessant en leuk is!”

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Deze actie volgt kort op de lancering van een kinderboek voor én over de Nederlandse horeca: Saffraan & Sjalot. We willen kinderen op een leuke manier laten zien hoe gaaf het is om later in de horeca aan de slag te gaan.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk