Kinderen krijgen KinderKerstPakket

Maar liefst 30 kinderen in Nieuwegein, die op of onder de armoedegrens leven, hebben deze week het Sterrenfonds KinderKerstPakket ontvangen. In heel Nederland kregen 2.500 jongere en oudere kinderen, jongens en meisjes, door heel Nederland dit kerstpakket met zo’n 25 kwalitatieve cadeautjes. Van verzorgingsproducten tot knutselmateriaal, van make-up tot een leesboek, van iets lekkers tot een gezelschapsspel.

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven.

Het Sterrenfonds: ‘In armoede echt kind zijn gaat verder dan het Kerstdiner In Nederland leeft maar liefst één op de negen kinderen in armoede. Gemiddeld drie kinderen per schoolklas. Geen warme Kerst met kaarsjes, lekkers, nieuwe kleren of cadeautjes. Maar in armoede wachten op dat wat er van de Voedselbank komt, om überhaupt een beetje feestelijk te kunnen eten. Om kinderen echt kind te laten zijn, erbij te laten horen en voor even heel speciaal te laten zijn geeft het Sterrenfonds voor het derde jaar op rij juist deze kinderen het Sterrenfonds KinderKerstPakket.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk