Kinderen gaan ontbijten met de burgemeester

Net als in meer dan tweehonderd andere gemeenten, heeft de Nieuwegeinse burgemeester Frans Backhuijs een aantal schoolkinderen van de Koningin Beatrixschool uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt op het stadshuis. Zo geven ze samen op 6 november aanstaande het goede voorbeeld. Want goed ontbijten voordat je naar school gaat is erg belangrijk. Het helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. U bent als persrelatie van harte welkom hiervan verslag te doen en een broodje mee te eten. De gemeente Nieuwegein betaalt voor het ontbijt overigens met een donatie aan War Child, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.

Het burgemeestersontbijt is een initiatief van Het Nationaal Schoolontbijt, die al tien jaar lang kinderen én hun ouders motiveren iedere ochtend te ontbijten. Dat blijft nodig, want uit onze onderzoeken blijkt dat 1 op de 6 kinderen niet of niet altijd ontbijt, in de grote steden zelfs 1 op 3. Het burgemeestersontbijt maakt deel uit van de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 400.000 kinderen samen ontbijten op zo’n tweeduizend basisscholen. Ze leren op een leuke manier ook nog waarom ontbijten zo goed voor je is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren