Kinderen blij met nieuwe speel- en trimtoestellen

Ruim 50 kinderen van het Nijpelsplantsoen kwamen lekker spelen bij de officiële opening van de nieuwe speel- en trimtoestellen in hun buurt. Aandachtig luisterden ze naar wethouder Hans Reusch en dankbaar schudde ze hem na afloop de hand: “Ik wil u bedanken voor deze mooie speeltoestellen en dat u hier gekomen bent. Het is echt leuk!”

Donderdag 15 maart om 16.00 uur vond de officiële opening plaats van de nieuwe speel- en trimtoestellen op het Nijpelsplantsoen. Veel kinderen kwamen samen met jongerenwerker Jacob Veldstra van MOvactor en de bewegingsconsulenten van Merwestein naar de speel- en beweeglocatie op het Nijpelsplantsoen. Ook aanwezig waren wethouder Hans Reusch, medewerkers van de gemeente, vertegenwoordigers van de bewonerscommissie en het wijkplatform. De bewonerscommissie trakteerde op lekker appeltjes en mandarijnen. Met de uitbreiding van speel- en trimtoestellen heeft het Nijpels er nu een aantrekkelijke locatie bij voor jongeren en ouderen om lekker buiten te spelen en te bewegen.

In het kader van de kwaliteitsimpuls speeltoestellen is er voor iedere wijk in Nieuwegein geld beschikbaar voor uitbreiding van de speeltoestellen. Vorig jaar in de zomer hebben heel veel kinderen uit de wijk Jutphaas Wijkersloot tijdens een informatiemarkt op het Makadowinkelcentrum een enquête ingevuld over spelen en bewegen in de wijk. Op basis van de uitkomsten is bepaald dat er extra speel- en trimtoestellen op het Nijpels geplaatst konden worden. De kinderen van het Nijpels mochten vervolgens zelf uitkiezen wat er aangeschaft werd. Samen met de jongerenwerker Jacob Veldstra hebben de kinderen getekend en plaatjes gezocht op de computer tijdens de kinderinloop op het Nijp. Met de afdeling Beheer van de gemeente Nieuwegein is vervolgens de keuze gevallen op ‘ Het vogelnest’ en het Klimrek. Ook de trimtoestellen waren in trek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren