Kinderboerderij IJsselstee viert 40-jarig bestaan

Kinderboerderij IJsselstee in Park Oudegein bestaat alweer 40 jaar. Om dit te vieren zijn er zondag 6 oktober aanstaande diverse activiteiten. Van 11.00 uur tot 16.30 kunnen de bezoekers meedoen op de stormbaan, klompjes schilderen eng is er een heuse poppenkast. Als je van spelletjes houdt dan kun je meedoen met een heel circuit met Oud Hollandse spelletjes. Verspreid over het terrein vind je roodtrucks en kom je da band ‘Uptown’ overal tegen met vrolijke muziek.

Kinderboerderij IJsselstee ligt in het prachtige Natuurkwartier en vertegenwoordigt rustieke waarde. De kinderboerderij heeft sinds 1979 zijn intrek genomen in de bijgebouwen van de gelijknamige historische boerderij in het Natuurkwartier Nieuwegein. Er dartelt een bonte verzameling van kleine huisdieren rond dat de moeite waard is om te bekijken.  Op de kinderboerderij treffen de bezoekers een grote verscheidenheid aan dieren die thuishoren op een boerderij. Kinderen en volwassenen kunnen er tot rust komen, lezen in de zon op een picknickbank of bij het speeltuintje.

De landelijke sfeer van de kinderboerderij maakt het een fijne plek om naartoe te gaan. Hier vinden mooie ontmoetingen plaats tussen mens en dier. Een bezoek aan kinderboerderij IJsselstee is een ideaal uitje voor (groot)ouders met hun (klein)kinderen. Elke dag worden de dieren rond 15.00 uur gevoederd.

De schapen van kinderboerderij IJsselstee heten je al vanuit de boomgaard  welkom. Wandelend over het erf van de kinderboerderij kom je allerlei  dieren tegen. Het is belangrijk om contact tussen mensen en dieren mogelijk te maken. Deze ontmoetingen zijn bijzonder leerzaam. Kennis en ervaring zorgen immers voor bewustwording en het streven naar een leefbare aarde.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk