Kinderboerderij en dierenweiden weer gesloten

De kinderboerderij in het Natuurkwartier en de beide dierenweiden in Galecop en Wenkenbach zijn per onmiddellijk gesloten voor publiek. Er is opnieuw een geval van vogelgriep geconstateerd namelijk in Ter Aar (Zuid Holland). De sluiting geldt tot in elk geval zondagmiddag aanstaande.

Nadat afgelopen zondag bekend werd dat vogelgriep was geconstateerd in Hekendorp bij Oudewater gingen kinderboerderij IJsselstee en de dierenweiden dicht voor publiek. Afgelopen woensdag konden ze weer open nadat de pluimveehouderijen in de omgeving van het bedrijf in Hekendorp niet besmet leken.

Nu er toch weer een geval van vogelgriep is opgedoken is vanaf donderdagmiddag 20 november 14.00 uur opnieuw een zogenoemde Standstill periode Pluimvee voor heel Nederland afgekondigd voor 72 uur dus tot en zondagmiddag as. Dit betekent een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, mest en gebruikt strooisel in heel Nederland. Daarnaast is een ophok- en afschermplicht voor pluimvee ingesteld en deze is tot minimaal 18 december van kracht. Ook voor Nieuwegeiners met pluimvee geldt dat zij hun pluimvee afgeschermd in hun hok moeten houden.

Het blijkt te gaan om een voor gevogelte zeer besmettelijke variant. Alleen bij direct en intensief contact met zieke dieren is het virus ook besmettelijk voor de mens. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) ziet toe op de naleving van zowel het vervoersverbod als de ophokplicht. Voor mensen die direct en intensief in contact kunnen komen met besmet pluimvee, gelden beschermende maatregelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren