Kinderboekenweek en gi-ga-groen feest

Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober 2022) helpen kinderen vanaf 8 jaar bij bibliotheek De tweede verdieping en het Natuurkwartier de dieren met hun talenten en creativiteit. Met een spetterend feest op vrijdag 14 oktober als afsluiting!

Op zoek naar de dieren
Een mysterie in de Nieuwegeinse bibliotheek: alle dieren zijn uit de boeken verdwenen. Ook worden er rare vondsten gedaan. Tijdens activiteiten zoals de sporenspeurtocht, een afvalbeesten- en illustratieworkshop en het afsluitende feest, krijgen de deelnemers steeds meer informatie over de zoektocht.

Op vrijdagavond 14 oktober om 19.00 uur barst vervolgens het feest los in de bibliotheek! Een dierentheaterworkshop van DE KOM, het spannende bottenonderzoek met het Universiteitsmuseum Utrecht, een vogeltjesdans in de silent disco en een gave survivaluitdaging: Aan het einde van de avond zorgen we er samen voor dat de dieren weer in de boeken terechtkomen. er valt veel te beleven.

Kinderboekenweekjournaal
Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is gi-ga-groen. Alvast in de stemming komen? In aanloop naar de Kinderboekenweek verschijnen er vier Kinderboekenweekjournaals. Je bekijkt de afleveringen op YouTube, social media en onze website.

Alle activiteiten zijn gratis voor jeugdleden. Kinderen worden gratis lid. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek De tweede verdieping.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk