Kijkje achter de schermen van de gemeenteraad

Wie maken er deel uit van de Nieuwegeinse gemeenteraad? Welke onderwerpen komen aan bod? En hoe gaat zo’n vergadering in zijn werk? Kortom, altijd al eens willen weten hoe de gemeenteraad van Nieuwegein werkt? Neem een kijkje in de keuken en meld u aan als VIP-Gast van de Raad op woensdag 30 oktober of op woensdag 27 november aanstaande. Het programma begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Op de avond van de raadsvergadering wordt u in het stadshuis ontvangen door de griffier of raadsadviseur en twee raadsleden. U krijgt iets te horen over de werkwijze van de raad en de opbouw van de raadsvergadering. Enkele raadsleden vertellen u vervolgens waarom zij hebben gekozen voor het raadslidmaatschap en welke werkzaamheden dit met zich meebrengt. Uiteraard kunt u zelf ook vragen stellen.

Vervolgens kunt u zelf deelnemen aan de raadsvergadering. Na afloop (doorgaans na anderhalf uur) wordt u uitgenodigd in het bedrijfsrestaurant waar opnieuw gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Opgeven kan via griffie@nieuwegein.nl of via het rechtstreekse nummer van de griffie: (030) 607 12 68. Geef in uw mail aan welke van de twee vergaderingen u wilt bezoeken en of u alleen of samen met iemand komt. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en daarbij de betreffende raadsagenda. Ook laten we u dan graag zien waar u de raadsstukken voor die avond kunt vinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren