Kiezen voor een veelzijdige hout kerstboom

Wil je jouw huis extra gezellig maken in de aanloop naar de kerstdagen? Dan mag een kerstboom niet ontbreken. Veel Nederlanders kopen ieder jaar een echte kerstboom. Nadeel van zo’n boom is dat je hem ieder jaar weer opnieuw moet kopen. Daarbij komt dat hij gekapt wordt voor een korte periode. Als de kerst voorbij is, belandt de boom vaak bij het afval. Omdat veel mensen dit zonde vinden, wordt er steeds vaker gezocht naar een alternatief voor een kerstboom. Je kunt in dat geval kiezen voor een kunstkerstboom maar ook voor een hout kerstboom. In deze tekst verten wij jou waarom je moet kiezen voor een veelzijdige hout kerstboom.

Unieke kerstsfeer
Veel Nederlanders halen met de kerstdagen een echte kerstboom in huis. Zo’n boom wordt versierd met slingers, kerstballen en lampjes, waardoor hij een vrolijke uitstraling krijgt. Ben je wel een beetje uitgekeken op zo’n ‘standaard’ kerstboom? Dan is een houten kerstboom misschien iets voor jou. Die houten kerstboom geeft een unieke kerstsfeer, waardoor het net zo gezellig wordt in huis als met een echte naaldboom. Enige verschil is dat je met een houten kerstboom een echte blikvanger in huis haalt. Niet iedereen heeft namelijk zo’n unieke boom in zijn woonkamer staan rond de kerstdagen.

Houten kerstboom is duurzaam
Sommige mensen vinden het zonde om een echte kerstboom in huis te halen. Deze boom staat vaak niet langer dan een paar weken en wordt vervolgens weggegooid. Weerhoudt dit jou er ook van om een echte kerstboom in huis te halen? Kies dan voor een houten kerstboom. Met een hout kerstboom haal je namelijk een duurzaam alternatief voor een echte kerstboom in huis. Deze boom wordt gemaakt van duurzaam hout, waardoor de impact op het klimaat aanzienlijk kleiner is dan bij een echte kerstboom.

Een kerstboom hout is niet alleen duurzaam omdat hij gemaakt is van ecologisch hout. Nee, want je kunt hem namelijk ieder jaar weer gebruiken. Als de kerst voorbij is, berg je een hout kerstboom namelijk op. Veel mensen zetten zo’n boom bijvoorbeeld op hun zolder neer. Volgend jaar tover je de boom dan weer voor de dag en zet je hem weer beneden neer. Doordat je niet ieder jaar een nieuwe kerstboom hoeft te kopen, hoeven er minder bomen gekapt te worden. Dit maakt dat een houten kerstboom een duurzame investering is.

Goedkoper dan ieder jaar een kerstboom kopen
Eerder in deze tekst gaven we al aan dat je een hout kerstboom jaar in jaar uit kunt gebruiken. Schaf je zo’n boom aan? Dan scheelt dit jou aanzienlijk in de kosten. Toch ziet lang niet iedereen dit in. Reden hiervoor is dat men vooral kijkt naar de aanschafprijs. Een houten kerstboom is inderdaad duurder in de aanschaf dan een echte kerstboom. Daarom gaat jouw voorkeur mogelijk toch uit naar een naaldboom. Vaak betaal je hier slechts een paar tientjes voor, terwijl een hout kerstboom je al snel behoorlijk wat meer kost.

Sommige mensen laten zich door de prijs weerhouden om een houten kerstboom te kopen. Zonde, want op de lange termijn ben je met zo’n boom namelijk aanzienlijk goedkoper uit. De aanschaf van een hout kerstboom is inderdaad niet goedkoop, maar je kunt er wel jaren mee vooruit. Als je zo’n boom koopt, hoef je de komende jaren niet weer. Zie het als een eenmalige investering. Kies je voor een echte kerstboom? Dan moet je ieder jaar een nieuwe kopen. Je betaalt weliswaar maar een paar tientjes voor zo’n boom, maar tel de kosten over meerdere jaren eens bij elkaar op. Waarschijnlijk kom je dan op een hoger bedrag uit dan de prijs van een hout kerstboom. Op de lange termijn is een houten kerstboom dan ook goedkoper dan een echte kerstboom.

Nooit meer last van naalden in huis
Veel mensen vinden een echte kerstboom mooier dan een kunstkerstboom of een kerstboom van hout. Toch zorgt een naaldenboom eigenlijk ieder jaar weer voor de nodige frustraties. Grootste probleem is dat zo’n boom na verloop van tijd naalden verliest. Hierdoor kunnen er binnen de kortste keren talloze naalden onder de kerstboom liggen. Helaas blijft het vaak niet beperkt tot enkel de grond onder de boom. Nee, want naalden blijven bijvoorbeeld aan sokken hangen. Hierdoor verspreiden ze zich binnen de kortste keren door jouw woning. Gevolg hiervan is dat je ze zelfs maanden na kerst nog tegen kunt komen op verschillende plekken in huis.

Ben je de naalden spuugzat? Overweeg dan een hout kerstboom aan te schaffen. Deze kerstboom is volledig gemaakt van hout, waardoor naalden voorgoed verleden tijd zijn. Ook bij het opbergen van een hout kerstboom hoef je niet bang te zijn voor rommel. Verwacht overigens niet dat een houten kerstboom niet op een kerstboom lijkt. Er zijn vandaag de dag namelijk prachtige houten kerstbomen te koop. De Yelka en Spira zijn hier goede voorbeelden van. Van eerstgenoemde hout kerstboom bepaal je zelf bovendien de vorm. Je bepaalt zodoende helemaal zelf hoe hij eruit komt te zien.

Je hoeft niet om te kijken naar een hout kerstboom
Een kerstboom verliest vaak naalden als hij te weinig water krijgt. Daarom moet je een echte kerstboom zo nu en dan van vers water voorzien. Helaas is dit iets wat veel mensen vergeten. Gebeurt jou dit ook ieder jaar weer? Dan is een hout kerstboom een uitermate geschikte vervanger. Aangezien deze kerstboom volledig van hout is, hoef je er niet naar om te kijken. De boom staat op een stalen of houten voet, waardoor hij geen water nodig heeft. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn voor doorhangende takken. Kortom: met een hout kerstboom kan jou niets misgaan.

Makkelijk op en af te tuigen
Met een kale kerstboom haal je geen sfeer in huis. Daarom versiert eigenlijk iedereen zo’n boom. Vaak gaat hier (veel) meer tijd in zitten dan men op voorhand denkt. Bij het verlichten van een kerstboom ontstaan vaak al de eerste frustraties. Veel mensen hebben hun lampjes namelijk ieder jaar weer in de knoop zitten. Hierdoor kan het betrekkelijk lang duren voordat je de boom eindelijk verlicht hebt. En dan moet je daarna nog slingers en kerstballen in de boom hangen en de piek op de top plaatsen. Als de kerst voorbij is, begint alles weer van voren af aan. Een kerstboom moet namelijk ook weer afgetuigd worden.

Vind je het maar niets om ieder jaar weer een kerstboom op en af te tuigen? Koop dan een hout kerstboom. Grote voordeel van een hout kerstboom is dat je hem in zijn geheel op kunt bergen. Veel mensen zetten de boom bijvoorbeeld op hun zolder neer. Je kunt de versiering en lampjes dan in de boom laten hangen. Hier heb je volgend jaar profijt van, want je hoeft de boom namelijk niet meer op te tuigen.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren