Kiezen kan in Nieuwegein; ruim aanbod dagbesteding activiteiten

De gemeente Nieuwegein wil dat iedereen zelf kan kiezen aan welke dagbesteding- activiteiten hij wil deelnemen. Er is in Nieuwegein genoeg te kiezen. ‘Daarom vinden we het belangrijk dit aanbod zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen van de sociaal professionals die de inwoners doorverwijzen’ aldus de gemeente. Op maandag 20 november organiseerde de gemeente een informatiemarkt waarin aanbieders van de activiteiten hun aanbod aan de professionals toonden.

Iedereen zo goed mogelijk op de hoogte
De informatiemarkt had tot doel om de professionals uit het sociaal domein zo goed mogelijk van informatie te voorzien van de diverse dagbestedingen die er in Nieuwegein zijn. Als je echt wil dat inwoners kunnen kiezen dan wil je ze een zo breed mogelijk aanbod kunnen aanbieden. De sociaal professionals zijn degene die de kracht en passie van de inwoner het beste kennen en het beste advies kunnen geven.

Wethouder Hans Adriani was enthousiast over deze markt: ”Er zijn verschillende en veel partijen in de stad heel actief betrokken bij het organiseren van activiteiten voor onze inwoners. Daarbij hebben we allemaal hetzelfde doel voor ogen namelijk een bijdrage leveren aan de positieve gezondheid van de inwoners. Het is belangrijk dat we daarbij over onze eigen grenzen heen kunnen en willen kijken. Dit betekent ook doorverwijzen naar een activiteit van een andere aanbieder als dat beter past. Het uitwisselen van kennis vandaag past heel goed bij deze wens.”

Mooie start met meer dan 20 deelnemers
Er waren ruim 20 deelnemers aanwezig. Er was ruimte om wat te presenteren, ideeën te verzamelen, kennis op te halen en kennis te maken! Want ook dat is een belangrijk onderdeel van het creëren van een gezamenlijk doel. De gemeente heeft het doel om meer van dit soort activiteiten te organiseren zodat het vergaren en uitwisselen van kennis alleen maar makkelijker wordt en de inwoners sneller en beter geïnformeerd wordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk