KiesZon plaatst 14.000 zonnepanelen op dak van CBRE Global Investors

Op het distributiecentrum van CBRE Global Investors in Nieuwegein is KiesZon gestart met de plaatsing van ruim 14.000 zonnepanelen. Deze gaan jaarlijks 3,5 miljoen kilowattuur zonnestroom produceren.

CBRE Global Investors, investeerder in onroerend goed, streeft in het kader van zijn duurzaamheidsbeleid onder meer naar het verbeteren van energie-efficiëntie, het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het vertragen van klimaatverandering.

Frank Heijckmann, algemeen directeur KiesZon, geeft aan dat het verkleinen van de CO2-footprint met behulp van zonnepanelen op meerdere manieren een positieve uitwerking heeft voor organisaties zoals CBRE. ‘Door de vele vierkante meters dakoppervlak in te zetten voor de opwek van duurzame energie worden direct 2 vliegen in 1 klap geslagen. Zonnepanelen hebben namelijk een positieve impact op het energielabel en de energiekosten worden verlaagd. Een win-winsituatie.’

Greenchoice-dochter KiesZon startte in oktober 2018 met de realisatie van het zonnedak in Nieuwegein. Naar verwachting zal het zonnedak nog in 2018 aan het net worden gekoppeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk