Kies een naam voor het biebjongetje!

Het jongetje op de foto is de nieuwe mascotte van de bieb. De afgelopen maand hebben meer dan honderd Nieuwegeinse kinderen een naam voor het jongetje verzonnen. Veel kinderen kwamen met een naam die ‘iets met de bieb’ te maken heeft zoals ‘Boekie’, ‘Biblas’, ‘Bibol’, Biebie’ en ‘Biebje’. Andere kinderen kozen voor een ‘gewone’ naam zoals ‘Sam’, ‘Thomas’, ‘Joep’ of ‘Luca’. Maar welke is nou de allermooiste naam? Wat vind jij? Je kan tot 13 mei stemmen.

De bibliotheekmedewerkers hebben alvast vijf namen gekozen die ze leuk vinden. Deze zijn: B-Boy, Sieb van de bieb, Biebob, Otto en Coolboy. Nu zijn de Nieuwegeinse jongens en meisjes weer aan de beurt. Via de website van bibliotheek De tweede verdieping en via de Digitale Stad Nieuwegein, de lokale nieuwssite van Nieuwegein, kan gestemd worden. Vul de poll in en laat de bibliotheek weten hoe de mascotte moet heten.

De bibliotheek van Nieuwegein heeft een eigen visie op het bibliotheekwerk in de toekomst. Deze visie op bibliotheekwerk 3.0 richt zich op de bibliotheek als lokaal informatiecentrum, centrum voor lezen en schrijven. Bibliotheek ‘De tweede verdieping’ in Nieuwegein is op 3 oktober 2013 uitgeroepen tot ‘Beste bibliotheek van Nederland.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk