Kerststukjes voor patiënten Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein

Ieder jaar, in de laatste week voor de kerstvakantie, maken de leerlingen van basisschool Het Vogelnest in de wijk Doorslag kerststukjes om mee naar huis te nemen. Dit jaar hebben ze er allemaal twee gemaakt. Het tweede kerststukje kwam ten goede aan een goed doel. De keuze van het goede doel is gevallen op de Cliniclowns en op mensen die met kerstmis om welke reden dan ook niet thuis kunnen zijn.

De helft van de kerststukjes verkochten de kinderen tijdens hun winterbarbecue op school en de opbrengst gaat naar de Cliniclowns. De andere helft van de kerststukjes brachten de kinderen vrijdagmorgen 23 december jl. zelf naar het Sint Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein.

Onder begeleiding van ouders en leerkrachten liepen ze met 45 kerststukjes vanuit school naar het ziekenhuis. Daar werden ze hartelijk ontvangen door de verpleegkundigen en artsen. Ieder kind bracht onder begeleiding van de zaal verpleegkundige een stukje bij een patiënt die deze kerst in het ziekenhuis zal verblijven. De reacties van de patiënten en andere bezoekers waren zeer bijzonder en voor ieder kind een teken dat ook met een klein gebaar, een beetje aandacht mensen blijer worden. Volgens locatieleider van ‘Het Vogelnest’ Ine Koot: ‘Dit bracht een mooi gevoel om onze kerstvakantie te beginnen!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk