Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein mag naar huis

De Nederlandse voetbalsters gaan zonder medaille naar huis. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman verloor in de kwartfinales van de Olympische Spelen van de Verenigde Staten. Sari van Veenendaal uit Nieuwegein en voormalig keepster van VSV Vreeswijk, kon zich in de beslissende strafschoppenserie niet onderscheiden.

Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. Vivianne Miedema had Oranje na ruim een kwartier spelen op voorsprong gezet, maar via doelpunten van Samantha Mewis en Lynn Williams namen de Amerikaanse vrouwen de leiding over.

Miedema trok de stand na bijna een uur gelijk met haar tiende doelpunt van het toernooi. De IJsselsteinse aanvalster Shanice van de Sanden werd vlak na de gelijkmaker gewisseld. In de slotfase kreeg Oranje nog een penalty, maar Lieke Martens miste.

Strafschoppenserie
In de verlenging werd niet gescoord In de penaltyserie misten Miedema en Aniek Nouwen (2-4). Van Veenendaal wist geen van de vier genomen penalty’s te houden.

Zo eindigt het tijdperk van Wiegman zonder olympische medaille. Onder leiding van Wiegman, die verdergaat als bondscoach van Engeland, wonnen de voetbalsters het EK 2017 en bereikten ze de finale van het WK 2019. ‘Team USA’ was daarin met 2-0 te sterk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren