Katern

Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein krijgt haar huldiging

Dat de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal een huldiging krijgt staat vast. De vraag alleen is nog hoe en wanneer. Momenteel geniet de keepster van het nationaal vrouwenelftal, dat onlangs tweede is geworden tijden het WK in Frankrijk, van een welverdiende vakantie.

Op het WK in Frankrijk was Oranje in juni en juli te sterk voor achtereenvolgens Nieuw-Zeeland, Kameroen, Canada, Japan, Italië en Zweden, wat veel punten voor de ranglijst opleverde. In de finale werd met 2-0 verloren van de Verenigde Staten.

Coen Helderman, teamleider Communicatie bij de gemeente Nieuwegein: ‘De afgelopen dagen is er via haar management contact met Sari van Veenendaal geweest. Op korte termijn zal er geen huldiging plaatsvinden. Sari is enorm vereerd dat de gemeente Nieuwegein een huldiging wil organiseren. Ze gaat echter eerst van haar vakantie genieten na een heel lang en intensief seizoen. Op een later moment zullen gemeente Nieuwegein en Sari overleggen over de wijze waarop de gemeente haar kan feliciteren met haar prestaties tijdens het afgelopen WK.’

Sari van Veenendaal werd tijdens het WK in Frankrijk uitgeroepen tot keepster van het toernooi. Momenteel is van Veenendaal clubloos. Haar contract bij Arsenal liep af na vier jaar en is niet verlengd. Zorgen hoeft de Nieuwegeinse zich niet te maken. De afgelopen weken heeft de hele wereld kunnen zien hoe Van Veenendaal met haar 1,81 meter gemakkelijk ballen uit het doel weet te houden. In 2017 won Van Veenendaal met het nationaal vrouwenelftal het EK en begon met voetballen bij VSV Vreeswijk.

Sari van Veenendaal met haar moeder na het behalen van het EK in 2017

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren