KCN expositie: ‘Kunst’ en ‘Mode’

Dat ‘Kunst’ en ‘Mode’ goed samengaan, laten Willy Begeman en Mahsjid Djalinoes zien tijdens een bijzondere, door hen samengestelde expositie in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein van 23 juni tot en met 23 augustus 2018. Op zaterdag 23 juni zal de voorzitter van het KCN, Henk Satijn, om 16.00 uur de expositie officieel openen. U bent van harte welkom om dit mee te maken.

Willy Begeman – van Zijl
Willy woont al meer dan veertig in Nieuwegein en na jaren van kleding naaien, quilten en dergelijke is zij in de ban geraakt van tekenen en schilderen. In 2006 heeft zij haar eerste schilderij voltooid en daar heeft zo veel voldoening van gehad, dat ze niet meer is te stoppen. Haar werk is voornamelijk realistisch. De kroon op dit werk is dat zij haar schilderij van Maxima gedurende drie maanden op de expositie in het Codamuseum te Apeldoorn heeft mogen hangen. Tijdens deze expositie leren we ook een andere kant van haar kennen: bruidsjurken en avondkleding.

Mahsjid Djalinoes
Mahsjid is geboren in Teheran en werkt sinds een aantal jaren als kunstenares in Nederland. Het Realisme en Kubisme typeren haar werk. Zij werkt sterk vanuit haar gevoel en laat zich inspireren door verhalen uit haar leven. Zo zijn de werken gemaakt net na haar vlucht uit Iran erg donker en treurig, maar is haar recente werk immer vrolijk en kleurrijk. In Nederland begonnen als tandartsassistente, is Mahsjid thans kunstenaar van beroep. Naast een hoge productie aan werken, geeft zij schilderlessen en is werk van haar vaak te zien op exposities door heel Nederland.

Opening
Dat beide kunstenaars goed met elkaar kunnen samenwerken, is terug te vinden op de wanden van het ‘kleine’ Cityplaza in Nieuwegein en bij de ‘Kids Art Club’, bedoeld om kinderen op eenvoudige wijze kennis te laten maken met de (schilder)kunst. Het belooft een mooie en bijzondere tentoonstelling te worden. De galerie van het KCN aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas is vrij toegankelijk op de zaterdag en zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!