Kazemat Beatrixsluis heeft brede belangstelling: Enzo Knol maakt vlog

Op woensdag 22 februari verplaatsen Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk een 1,2 miljoen kilo wegende kazemat. Een unieke operatie die niet onopgemerkt is gebleven. Een van Nederlands bekendste vloggers Enzo Knol heeft er een video aan gewijd.

Ook amateurfotografen met een voorliefde voor architectuur en cultuurhistorie hebben van de kazemat genoten tijdens een door Rijkswaterstaat georganiseerde Instawalk.

Enzo Knol
Rijkswaterstaat  begeleidde Enzo Knol over het bouwterrein. Daar maakte hij kennis met de kazemat, de werkzaamheden voor de aanleg van de 3e kolk en een aantal mensen die zo hard aan het project werken en beklom de heftoren van de Beatrisluis. Enzo was onder de indruk van de omvang van het werk: “Enzo wist er vooraf niet veel van af maar was zeer geïnteresseerd in de werkzaamheden en ook nog eens super enthousiast”, vertelt omgevingsmanager Jacqueline te Lindert. Benieuwd naar de vlog die hij over zijn bezoek aan het bouwterrein heeft gemaakt? Je vindt ‘m hierboven.

Instawalk
Instawalks zijn een initiatief van Rijkswaterstaat om eens door andere ogen naar functionele objecten te kijken. De andere kant te laten zien. Maar ook het verhaal erachter te vertellen. Tijdens een #InstawalkRWS geeft Rijkswaterstaat exclusieve kijkjes achter de schermen van unieke objecten en projecten. De deelnemers aan de instawalk maken mooie en unieke foto’s en delen die foto’s met speciale hashtags zoals #Beatrixsluis op hun instagram en Facebook. Ook op 10 februari hebben de deelnemers de mooiste foto’s geschoten! Deelnemers waren onder de indruk van het werk. Een van de deelnemers: “Het was een steenkoude maar geweldige ervaring om daar rond te kijken met 20 personen die allemaal weer anders naar dezelfde objecten kijken”, aldus een van de deelnemers.

Vlogger Enzo Knol (rechts) aan ket kijken tijdens het werk bij de Beatrixsluis

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk