Kat Wessel na 1 jaar vermist weer thuis

Op 3 januari jl. kreeg Amivedi Nieuwegein een verrassende mail: Kat Wessel is weer thuis. Het jaar is goed begonnen voor de eigenaar van kat Wessel die sinds 18 januari 2013 vermist was in de wijk Galecop in Nieuwegein.
Een paar maanden geleden belde een mevrouw naar Amivedi dat er bij haar in de wijk Zuilenstein een tijdje een kat rond loopt die de weg kwijt lijkt te zijn. Mevrouw heeft de website van Amivedi afgezocht tot ze Wessel tegen kwam. Daar lijkt hij op. Maar omdat de kat erg schuw is, kan ze de kat niet vangen. Ik heb de eigenaar gebeld om haar te vragen of ze daar eens een kijkje wilt nemen. Misschien herkent de kat zijn baasje wel. “Hij lijkt wel erg op Wessel, alleen is hij zeker een pond aangekomen”, zegt de eigenaar.

Volgens de vinder liet de kat zich regelmatig in de tuin zien. “Zodra je enigszins in de buurt komt, gaat hij er snel vandoor”. Tot op 3 januari jl. De kat was bij de vinder via het kattenluik naar binnen gegaan. Maar omdat ze de kat niet te pakken kreeg, kreeg ze het advies van het asiel om achter het kattenluik aan de buitenkant een mandje neer te zetten. En dat heeft geholpen. De kat liep zo het mandje in. De eigenaar kon haar kat nu wel aanhalen. “Ik heb hem heerlijk kunnen aaien.”

Om er zeker van te zijn dat dit haar vermiste kat Wessel is, is de eigenaar met hem naar de dierenarts geweest om op chip te laten controleren, en ja, dit is kat Wessel, geen twijfel mogelijk! De dierenarts heeft Wessel gezond verklaard en hij is nu weer thuis. Al is er thuis het een en ander veranderd, er is nu een kitten bij, waar hij nog aan moet wennen. Maar voorlopig gaat Wessel niet meer naar buiten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk