Kat uit benarde positie bevrijd

Vanmorgen rond 11.00 uur moest de brandweer er aan te pas komen om een kat te bevrijden uit en wel bijzondere benarde positie. Op de Jupiterburg in de wijk Batau Noord kon een kat geen kant op terwijl hij angstig op de nok van een huis zat. Maar dat was het niet alleen, de kraaien die de angstige kat zagen vielen hem ook nog eens aan. Buurtbewoners belden hierop de brandweer en dierenambulance om het arme dier te bevrijden.

De brandweer was snel ter plekke met een ladderwagen. Na eerst geprobberd te hebben om het dier te lokken om naar beneden te komen moest de ladderwagen toch ingezet worden om de kat te bevrijden. Na enige tijd liet de kat zich pakken waarop hij naar beneden kon worden gebracht. Eenmaal op de grond bekommerde het personeel van de dierenamulance zich om de kat. Omdat het dier gechipt was kon de eigenaar snel achterhaald worden en verenigd worden met zijn bazinnetje.

2 thoughts on “Kat uit benarde positie bevrijd

  1. Stella

    Niet alleen gechipt, maar ook geregistreerd. Het is wel vreemd dat je nadat het dier gechipt is, je apart de registratie moet regelen.

  2. Stella

    Niet alleen chippen. Zodra de chip gezet is, moet nog afzonderlijk de registratie geregeld worden. ‘t Is raar dat het niet tegelijk gebeurt op de lokatie waar gechipt wordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk