Kasteel Rijnhuizen straks in Aziatische handen

De kans dat kasteel Rijnhuizen in Jutphaas, samen met het landgoed er omheen, voor een ‘niet-af-te-slaan-bod’ in Chinese handen valt, is groot. Steeds meer buitenlanders zoeken naar grote monumentale panden in Europa. Amsterdam weet hierover mee te praten.

Aankomende maand zal een vertegenwoordiger van ‘een Chinees multi-conglomeraat’, een van de twee geïnteresseerde Chinese kopers, naar Nieuwegein komen om het monumentale kasteellandgoed te komen bekijken. Er zijn ook Nederlandse geïnteresseerden, maar de vraag is of zij op kunnen tegen het Chinese bod dat je niet kunt weigeren.

Kasteellandgoed Rijnhuizen, een monumentaal kasteel met twee koetshuizen, een theehuis en een tuinschuur op ruim vijf hectare eigen grond, staat voor het eerst sinds 1958 te koop. Tot voor kort was het gerenommeerde onderzoeksinstituut DIFFER (voorheen FOMM) de eigenaar, maar die is dit jaar verhuisd naar Eindhoven. Die verkocht het in mei dit jaar aan een projectontwikkelaar die er seniorenappartementen in wilde bouwen.

Toen dat plan mislukte, ging het landgoed opnieuw in de verkoop. Valt het in Chinese handen, dan wordt het hoogstwaarschijnlijk een kantoor, als uitvalsbasis om meer zaken te doen in Europa want Europa is een soort snoepjesbestemming voor Aziaten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk