Kastanjeplein in Batau Zuid wordt zaterdag 24 november feestelijk geopend

Wat begon als een idee van een bewoner in Batau Zuid om iets moois te maken van het poepveldje in haar wijk, is uitgegroeid tot het bewonersinitiatief ‘Buurttuin Het Kastanjeplein’. Zaterdag 24 november zal burgemeester Frans Backhuijs om 16.00 uur het veldje openen. De festiviteiten met muziek, hapjes en drankjes beginnen om 15.30 uur.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het begon met een idee van wijkbewoner Carin Sleurink aan de landauerdrift. Met het idee van een Kastanjeplein ging ze langs de deuren waarop haar buren enthousiast reageerden. Al snel ontstond de naam van de ontmoetingstuin: ‘Het kastanjeplein.’ Er staat immers een mooie kastanjeboom. De ideeën werden samen met aannemer Donkergroen en Koen Baart van de gemeente Nieuwegein vertaald naar een inrichtingsplan voor de ontmoetingstuin. Inmiddels staan de haag en de wilgenhut er ook. Tijd om de ontmoetingstuin feestelijk te openen!

Social Sofa
De gemeente geeft een social sofa cadeau aan de ontmoetingstuin. Samen met de buurt werd een ontwerp gemaakt voor de bank: Vier seizoenen met culturele tintjes. De buurt knutselde samen met bewoners van de Luifelstede verder aan de social sofa, die in de ontmoetingstuin zijn vaste bestemming kreeg. Vervolgens werd nog een kunstobject geplaatst ‘pacman game’. Het is een tafeltje met stoeltjes waarop kinderen kunnen schaken. De vorm is bedacht door kinderen die wonen aan het Kastanjeplein. Ook zijn wensen van kinderen voor de buurt verwerkt in de stoeltjes.

Een ontwerp van kunstenaar Vincent Skiller, die eerder werkte aan de buurttafel. De Rijtuigenbuurt is een project Betere Buurten. Het doel van project Betere Buurten is om de buitenruimte duurzaam te vernieuwen zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt wonen. Dat doen we samen met de bewoners.

Kunstenaar Vincent Skiller

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren