‘Kantoor van de toekomst is een woning!’

Dinsdag 21 oktober wordt er weer een Politiek Café gehouden in Nieuwegein. Ditmaal vindt de bijeenkomst plaats in De Lantaern aan de Utrechtsestraatweg 4. Het begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. Gast is gedeputeerde mobiliteit, economie en financiën bij de Provincie Utrecht, Remco van Lunteren. Tijdens dit Politiek Café gaat het over de ambitieuze plannen van gemeenten om kantoren en winkels te realiseren. Het meer, meer, meer uit de beginjaren van deze eeuw leidt vandaag de dag tot leegstand. Nieuwegein speelt daar op in en is landelijk voorbeeldgemeente als het om transformatie naar woningen gaat.

Maar ontstaat er niet een nieuwe bubbel als het om de winkels gaat? Iedere gemeente probeert de buurgemeente de loef af te steken door nieuwe winkelgebieden te creëren, of bestaande centra uit te breiden. Hoe gaan we daar in de toekomst mee om?

Remco van Lunteren maakt zich sterk voor een aantrekkelijke economische regio die goed bereikbaar is met auto en OV, zonder dat inwoners en ondernemers daar financieel op achteruit gaan. Hij wil meedenken met ondernemers en mogelijkheden creëren. Succesvol was hij met de aanpak van de files op de A1, A2, A12 en A27. De Utrechtse draaischijf heeft hij vlot getrokken. Recent bond Van Lunteren de kat de bel aan en sommeerde gemeenten nieuwbouw van kantoren te schrappen in de plannen. Nieuwegein morde, Utrecht en Amersfoort schreeuwden moord en brand. Zien zij de realiteit niet onder ogen, of is er meer aan de hand?

Remco van Lunteren zal tijdens de bijeenkomst zijn licht laten schijnen over de kantorenleegstand, de leegstand van winkels en de mobiliteit rond Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk