Katern

Kantine nieuwe golfclub uitgebrand

Zaterdagavond 16 mei rond 22.50 uur heeft de brandweer zijn handen vol gehad aan een brand op Sportpark Galecop. Een vrijstaande loods, net achter de kantine van voetbalvereniging JSV, moest het ontgelden. De brand trok veel bezoekers uit de wijk en was in de wijde omtrek te zien. Ook in Utrecht, aldus Milou Willemsen op Twitter vanuit Kanaleneiland.

De brand, die al vrij snel werd opgeschaald naar middelbrand, was rond 23.45 uur geblust. De loods, een net nieuw gebouwde clubgebouw t.b.v. de nieuwe golfbaan die aangelegd wordt in de Galecopperzoom, moet als verloren worden beschouwd. De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Aan brandstichting wordt gedacht maar de politie kon geen sporen vinden van brandstichting. Kortsluiting is volgens eigenaar Arthur Simons onmogelijk omdat er nog geen stroomvoorziening was aangesloten. Klik op het videocameraatje hieronder voor de eerste beelden.

‘Galecop Golf’ zou eind mei open gaan met zijn 18 holes PAR3 banen en de lange drivingrange en de oefengreens. De eerste 9 holes zouden deze zomer bespeelbaar zijn. De aangeslagen eigenaar Simons schat de schade op 50.000 euro en is naarstig op zoek naar een oplossing. De eerste holes van de nieuwe club kunnen eind mei gewoon zoals gepland open.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren