Kandidatenlijst GroenLinks Nieuwegein bekend

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen week heeft GroenLinks definitief haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastegesteld. Deze verkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022.

Over het samenstellen van de lijst zegt de kandidatencommissie: “Bij het bepalen van de volgorde is vooral gezocht naar een mix van politieke ervaring en ruimte voor nieuwe mensen, rekening houdend met ieders wensen en mogelijkheden. Bij de eerste zes plaatsen is een evenwichtige verdeling van ervaring, deskundigheid en passie te zien in het brede spectrum van zowel groene als linkse onderwerpen. De huidige fractievoorzitter stellen we met haar brede kennis, ervaring en politieke uitstraling voor als lijsttrekker. Met de verkiesbare plekken daaronder en vervolgens de opvolgingsplaatsen, en een lokaal zeer goed bekende lijstduwer is een mooie lijst van tien mensen ontstaan. Ook zien we, naar goede GroenLinks-traditie, een redelijke spreiding naar leeftijd en vrouw/man. GroenLinks Nieuwegein is springlevend!”

Alma Feenstra is de lijsttrekker. Alma is sinds een paar jaar de energieke politieke vaandeldrager van GroenLinks Nieuwegein. Alma is sterk gemotiveerd om ook de komende jaren haar politieke werk in de Raad voort te zetten. Met haar open en enthousiaste uitstraling naar de stad is ze een zichtbare GroenLinkser met een breed netwerk in Nieuwegein. Haar werk- en maatschappelijke ervaring is sterk geworteld in de volle breedte van het sociaal domein (onderwijs, maatschappelijk werk, cultuur).

Kandidatenlijst
Hieronder staat de kandidatenlijst van GroenLinks voor de komende gemeenteraadsverkiezingen:

  1. Alma Feenstra (49)
  2. Rien van Keulen (37)
  3. Julian Vosseberg (28)
  4. Pouwel van de Siepkamp (72)
  5. Marilene Gathier (61)
  6. Jelle Doosje (62)
  7. Rens Wisselo (61)
  8. Kirsten Smink (22)
  9. Dirk de Knecht (63)
  10. Marieke Schouten (58)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren